Frużelina truskawkowo waniliowa.

Frużelina truskawkowo waniliowa.

Frużelina truskawkowo waniliowa.

A tu możemy zobaczyć gwiazdy frużeliny truskawkowo waniliowej. Świeżo zerwane z krzaczka, skąpane w porannym słoneczku. Coś pysznego i prostego.1 kg truskawek2 szkl cukru100 ml wody8 łyżeczek mąki ziemniaczanej2 łyżeczki żelatyny (można pominąć)nasiona z laski wanilii, lub cukier waniliowy Truskawki pozbawiamy szypułek i dzielimy na mniejsze części. Umieszczamy w garnku i zasypujemy cukrem, odstawiamy na chwilkę, aby puściły sok. Dodajemy wanilię i zagotowujemy. Gotujemy do momentu, aż truskawki będą miękk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malinowe Pocałunki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.