Bułeczki różyczki

Bułeczki różyczki

Bułeczki różyczki

Chwilowo trwa u mnie faza na drożdżowe. Mam zapas mąki, drożdży a dodatki zawsze jakieś się znajdą więc rano zagniotłam kolejną porcję ciasta. Gdy ze spiżarki wyciągałam słoik ogórków kiszonych i natrafiłam na stojącą nieopodal konfiturę różaną już wiedziałam  . . .  ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, słoik, ciastka , ogórek, drożdżowe, konfitura, mąka, ciasteczka, ciasto, ogórki kiszone, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Patrycja, 12 stycznia 2013 09:45:36

Słodkie i smakowite!

Paulina K., 12 stycznia 2013 10:19:57

prześliczne bułeczki ;) czy można nadziać je np makiem? nie mam konfitury z róży..

Anonymous, 12 stycznia 2013 10:56:04

Te babeczki-bułeczki wyglądają bardzo smakowicie muszę wypróbować przepis, lubię zaglądać na ten blog pozdrawiam

Iza Kulińska, 12 stycznia 2013 11:14:19

słodkość można "regulować" ilością nadzienia i lukrem - jeśli damy mniej będą mnie słodkie :)

Iza Kulińska, 12 stycznia 2013 11:14:58

Paulina K, oczywiście. Możesz ciasto posmarować masą makową, byle nie za dużo, albo innym dżemem :)

Iza Kulińska, 12 stycznia 2013 11:15:33

najprostsze ciasto drożdżowe i słoiczek konfitury :)

Anonymous, 12 stycznia 2013 21:11:39

Co za wspanialy pomysl, w formie mafinkowej. Super!! Napewno zrobie. Ewa

Iza Kulińska, 12 stycznia 2013 21:43:40

pozdrawiam, Ewuniu :)

Asiek, 12 stycznia 2013 22:22:15

Ale one są śliczne!

Iza Kulińska, 12 stycznia 2013 22:37:58

czasami i mnie uda się zrobić coś ładnego :)

paola, 13 stycznia 2013 14:15:25

Zaintrygowałaś mnie tą blaszką muffinkową do uformowania zawijasków. Do ciasta dałam masło, bo lubię ten maślany smak z drożdżówek dzieciństwa. Wkręciłam zawijaskom dżem z czarnej porzeczki. Nie pytaj, Izo, jak smakowało, bo już nic nie zostało. Nie załapałam się nawet na "ostatki", po których człowiek się robi piękny i gładki. Rozważam założenie zamka patentowego w kuchni :))))W końcu, skoro ja piekłam, to też mi się coś od życia należało? No co, no nie? ;)

Iza Kulińska, 13 stycznia 2013 16:21:42

nawet nie wiesz jak się cieszę, że bułeczki smakowały :) przyznam, że dałam olej bo nie chciało mi się masła topić - czasami idę na łatwiznę :D ważne, że z dobrym skutkiem