Śliwkowa nutella z orzechami

Śliwkowa nutella z orzechami

Śliwkowa nutella z orzechami

Taką nutellę robię już od kilku lat. Głównie ze względu na córkę, która nie przepada za tradycyjnymi powidłami. Tą nutellę wręcz uwielbia.  Jest doskonała do naleśników, deserów i ciast. Od razu proponuję zrobić z większej ilości bo gwarantuję, że wyjadana wprost ze słoiczka szybko będzie ubywać ze spiżarki ;) 2,5 kg węgierek 1 kg cukru 15 dag kakao 20 dag orzechów włoskich mielonych ew. ziarenka z 1 laski wanilii Wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa, dodać cukier i smażyć ok 2 godziny. Pod ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

joanna30joanna30

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, naleśniki, mielone, mięso, desery, naleśnik, deser, śliwka, ciasto, słoik, przetwory, ciasto na naleśniki, mięso mielone, szybkie ciasto, szybki deser, ciasto z orzechami, ciasto ze śliwką na szybko, ciasto ze śliwką

Inne przepisy z Smakołyki Asi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.