Do tej pory nie przepadałam za paschą, w sumie dlatego, że wizualnie do mnie „nie przemawiała”. Kojarzyła mi się raczej z śmietanową galaretką, w sumie nie wiem dlaczego. Miałam trochę podejście dziecka, nie podoba mi się, nie próbuję. W tym roku jednak postanowiłam spróbować przygotować samodzielnie paschę, gdyż po zapoznaniu się ze składnikami doszłam do wniosku, że wszystkie z nich uwielbiam i nie może być niesmaczna. Pascha z białą czekoladą jest doskonała, słodka, ale nie przesłodzona. Biała cze... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Projektantka instalacji sanitarnych. Pasjonatka gotowania i motocykli