Przepis na : deser
Wprawdzie to już nie sezon na dynie, ale ja puree z dyni mam pomrożone na moment, gdyby przyszła mnie ochota na coś z dynią i właśnie przyszła – w zimowe popołudnie, do książki. Idealnie rozgrzewa, na pewno z dodatkiem bitej śmietany nie jest dietetyczna, ale aromatyczna i pyszna. Składniki: ok 2 łyżki syropu cukrowego lub syropu klonowego 1 szklanka mleka 2 espresso ok 2 łyżki puree z dyni pół łyżeczki cynamonu szczypta mielonego imbiru szczypta mielonej gałki muszkatołowej szczypta mielonego ziela angiel... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Projektantka instalacji sanitarnych. Pasjonatka gotowania i motocykli