Składniki jajka, 5szt mąka pszenna, 5 łyżek cukier, 5 łyżek proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki sól, szczypta jabłka prażone, 1 słoik galaretka, 1 szt (cytrynowa lub agrestowa) Przygotowanie Jabłka prażone dokładnie mieszamy z galaretką. Na dużej blasze z piekarnika rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy olejem. Wykładamy na całą powierzchnię blachy jabłka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na czas przygotowania biszkoptu. Żółtka oddzielamy od białek. W sporym naczyniu ubijamy białka ze ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...