Drożdżowe pełnoziarniste ciasto do odrywania

Drożdżowe pełnoziarniste ciasto do odrywania

Drożdżowe pełnoziarniste ciasto do odrywania

Składniki na ciasto mąka orkiszowa pełnoziarnista, 370g cukier trzcinowy, 50g jajka, 2szt skórka otarta z jednej cytryny drożdże, 20g mleko, 80ml woda, 60ml masło, 60g Składniki na nadzienie masło, 50g sok wyciśnięty z jednej cytryny cukier trzcinowy, 100g cynamon, 1 łyżka Przygotowanie Mleko podgrzewamy z masłem do rozpuszczenia, dolewamy wodę. Do letniej mieszanki dodajemy rozkruszone drożdże (można dodać suszone 7g). Odstawiamy na 5 minut. Mąkę mieszamy z cukrem i startą skórką z cytryny. Dodajemy zaczy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.