Dżem wiśniowo-agrestowy

Dżem wiśniowo-agrestowy

Dżem wiśniowo-agrestowy

Sezon wiśniowy w pełni. A jeśli sezon wiśniowy to nie może się obyć bez doskonałego, kwaśnego dżemu wiśniowo-agrestowego.  Trudno się zdecydować, który dżem jest najlepszy ale z cała pewnością ten jest w mojej prywatnej najlepszej trójce! PYCHA!   Składniki: 950g wiśni 950g agrestu 0,95 kg cukru 2 płaskie łyżeczki kwasu cytrynowego laska wanilii lub opcjonalnie mały cukier waniliowy Sposób przygotowania: Wiśnie wydrylować. Agrest obrać z ogonków. Owoce gotować na wolnym ogniu z cukrem przez około 40 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.