sos paprykowy z pomidorami,jabłkami z goździkami,cynamonem...

sos paprykowy z pomidorami,jabłkami z goździkami,cynamonem...

sos paprykowy z pomidorami,jabłkami z goździkami,cynamonem...

Składniki: papryka 6 sztuk, pomidory 4 kg, jabłka 4 sztuki, woda 2 szklanki, żelfix 2 opakowania, goździki całe 1 łyżka, laska cynamonu 1 nieduża umyte pomidory pokroić na cząstki ze skórką i włożyć do garnka, wlać wodę i zagotować co jakiś czas mieszając papryki kolorowe słodkie przekroić na pół, usunąc pestki i dać do pomidorów jabłka ze skórką przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i dać do pomidorów z papryką, dodać goździki, laskę cynamonu i wszy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Danuta Magda SlugockaDanuta Magda Slugocka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomidor, sosy, sos paprykowy, jabłka, papryka, cynamon, ryby, pizza , zapiekanka makaronowa, słoik, ryby smażone, makaron, pizza przepis, ciasto na pizze, ryba, pulpety, makarony, zapiekanka, zapiekanki, słodkie, przetwory, makaron smażony, dania na gorąco, sos do makaronu, sos do pizzy, dania z makaronem, makaron na słodko, domowa pizza

Inne przepisy z W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.