Likier kawowy

Likier kawowy

Likier kawowy

Likier kawowy potrzebowałam do nasączenia tortu. Ponieważ nie jest on trudny do wykonania postanowiłam go sama zrobić. Likier jest słodki i mocno kawowy. Jeśli ktoś lubi można dodać do niego więcej alkoholu. Składniki: 500 ml mocnej kawy (zaparzyłam ją z 6 kopiastych łyżeczek kawy) 120 g brązowego cukru 80 ml spirytusu Wykonanie: Kawę zaparzyć, wymieszać i zlać od fusów. W ciepłej jeszcze kawie rozpuścić cukier. Kawę ostudzić, dodać spirytus, wymieszać, przelać do słoika lub butelki a następnie szczelnie zamknąć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.