Ajwar - pikantny sos z pieczonych warzyw
Ajwar - pikantny sos z pieczonych warzyw
Zbierałam się do zrobienia ajwaru chyba ze dwa lata, ale jakoś nie mogłam się zmobilizować. W końcu się udało! Na szczęście, bo podczas wakacji w Chorwacji chyba się od niego trochę uzależniłam... Ajwar to pikantny sos z pieczonych warzyw - bakłażana, papryki i pomidorów z dodatkiem chili i czosnku. Genialnie podkręca smak delikatnych dań - pieczonych na grillu ryb, kurczaka albo po prostu na grzance z chleba i sera. Można go podać do tortilli, burgerów albo jako pikantny dip do maczania pasków z warzyw lub ch... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje
Autor
Anna Piątkowska-Wełyczko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, sosy, mielone, warzywa, cytryna, ryby, sok, do pracy, słoik, dipy, chleb, grill, ryba, tortilla, kurczak, ser, przekąski, zdrowe przepisy, dania z grilla, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, kurczak z serem, warzywa z grilla, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, mielone z warzywami, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak z papryką
Inne przepisy z Kulinarne Inspiracje
Dodaj komentarz