Zimowa konfitura z żurawiny do mięs, serów, wędlin, no i oczywiście oscypków na gorąco to klasyka. Kojarzy mi się z wyjazdami w góry, albo kanapkami z pasztetem mojej mamy. W sklepach można ją kupić bez problemu, ale domowa nie ma sobie równych! Zwłaszcza w moim świątecznym wydaniu - z sokiem pomarańczowym oraz korzennym aromatem cynamonu i goździków. Zapakowana w ładny słoiczek i przewiązana wstążeczką będzie także świetnym upominkiem dla bliskich! Składniki (na ok 2 małe słoiczki): 400 g żurawiny świ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...