Masło orzechowe!

Masło orzechowe!

Masło orzechowe!

Przepis na : śniadanie

Znacie kogoś, kto nie lubi masła orzechowego? Ja chyba nie... Proste do zrobienia w domu, smakuje wspaniale i jest dużo lepsze i zdrowsze niż te sklepowe masła. Składniki: ok. 500 g orzechów arachidowych (ziemnych, fistaszków) 1/4 łyżeczka soli opcjonalnie: 2 łyżki cukru pudru Orzechy obrać i uprażyć na suchej patelni, mieszać, aż nie zrobią się lekko brązowe i nie zaczną pachnieć. Po uprażeniu ostudzić - to bardzo ważne, bo orzechy będą rozdrabniane w malakserze lub blenderze, a ciepłe zniszczą i stępią ostrza no... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.