Buraczki z papryką i cebulą

Buraczki z papryką i cebulą

Buraczki z papryką i cebulą

Składniki: 3 kg buraków 1 kg papryki 1 kg cebuli 1 łyżka soli Buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tartce na grubych oczkach. Odstawić. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Zasypać solą i odstawić na 1 godzinę.  Zalewa: 1 szklanka octu 1 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru 10 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe Wszystkie składniki zalewy zagotować. Do gotującej zalewy wrzucić paprykę z cebulą. Gotować 7 minut.  Po tym czasie ciepłe wymieszać z burakami. Przekładać do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.