Ciasto " Pawi ogon"

Ciasto

Ciasto " Pawi ogon"

Niezwykłe ciasto kruche przełożone kremem budyniowym z roladkami śliwkowymi z orzechami. Ciasto " Pawi ogon " wygląda nieziemsko i zaskakuje przeróżnymi smakami. Przygotowanie zajmuje troszkę czasu , ale jak ktoś lubi piec wyśmienite smakołyki to będzie zachwycony :)Wymiary blaszki : 29 x 24 cmCzas pieczenia : 15 - 20 minutTemp. pieczenia 195 C  źródło / Gotuj krok po kroku - Piotr Kmieć/ Składniki: 4 szklanki + 80 g mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 4 jajka + 2 żółtka 250 g margaryny 1/2 szk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, mąka, galaretka, cukier, polewa, orzechy, krem, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, mielone, jajko, kakao, roladki, przepisy na kruche ciasto, ciasto z orzechami, ciasto na niedziele, cukier puder, polewa czekoladowa, słoik, pączki, czekoladowa, budyń, biszkopt, ciasta z kremami, ciasto budyniowe, ciasto z galaretka, ciasto z kremem, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
COOLinarna Strefa, 12 stycznia 2014 15:25:18

Niezwykle urodziwe ciasto. :) A ciasto faktycznie tak barwne jak tytułowy pawi ogon :)

Karmel, 13 stycznia 2014 14:06:14

napracowałaś się! piękne:)

Rudy Anioł, 15 stycznia 2014 11:22:02

Ach cóż to za ciasto, wygląda obłędnie, chętnie je kiedyś zrobię /http://przepis3.blogspot.com/ /