Wieprzowina Brassói – Brassói aprópecsenye

Wieprzowina Brassói –  Brassói aprópecsenye

Wieprzowina Brassói – Brassói aprópecsenye

Tym razem, na Wspólne gotowanie z Formułą, Daria zabrała nas na Węgry. Do  kraju, którego wizytówką jest Tokaj, Egri bikavér  („egerska bycza krew”),   gulasz, halászlé (zupy rybne)… i nie tylko. ” Kuchnia węgierska należy do kuchni środkowoeuropejskiej. Nie można o niej powiedzieć, że jest lekka i łagodna, z pewnością jednak można ją zaliczyć do najsmaczniejszych kuchni świata. Kuchnię węgierską charakteryzuje niezwykłe zamiłowanie do papryki, zarówno tej świeżej, jak i sproszkowanej.  Węgierscy kucharze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, czosnek, ziemniak, ziemniaki, wieprzowina, sałata, polędwiczka, polędwiczki, sałata lodowa, cebula, chilli, surówka, naleśniki, słodkie, polędwiczki wieprzowe, mięso, słoik, naleśnik, gulasz, zupa rybna, zupa, ziemniaki w mundurkach, gulasz po węgiersku, szybka surówka, lekkie dania, dania bez mięsa, szybka zupa, zupa jarzynowa

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.