Przepis na : obiad
Prosta zupa w sam raz na lato. Sezon na cukinię w pełni, wiec połączyłam ją z jarmużem, który akurat zalegał w lodówce, zagęściłam quinoą, doprawiłam pesto i takie oto cudo wyszło :) Składniki: 1/3 szklanki ziarna białej quinoy 1 mała cukinia pęczek jarmużu 1 mała czerwona cebulka 2 łyżki pesto 2 łyżki klarowanego masła sól pieprz 1 litr wody Wykonanie: Quinoę dobrze jest namoczyć wcześniej na godzinę lub dwie, a następnie dobrze przepłukać. Cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na maśle, dodajemy posiekany jarmuż ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...