Smarowidło boczkowe

Smarowidło boczkowe

Smarowidło boczkowe

Pachnące czosnkiem smarowidło z boczku. Świetnie pasuje do pajdy chleba i kiszonego ogórka. 1,5 kg surowego boczku bez skóry1,2 -1,5 L wodypół łyżeczki solipół łyżki przyprawy typu Kucharek12 - 15 ząbków czosnkuBoczek zmielić razem z czosnkiem. Połączyć z przyprawami i połową przygotowanej wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 4 - 5 godzin. Co jakiś czas przemieszać, dolewać porcjami pozostałą wodę. W razie potrzeby doprawić solą i Kucharkiem, ewentualnie pieprzem. Schłodzić i zamieszać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.