Granola

Granola

Granola

Granola to mieszanina płatków zbożowych, orzechów, miodu i cukru zapiekanych do chrupkości, a następnie mieszanych z suszonymi owocami. Tradycyjnie podawana z jogurtem lub mlekiem. Używana również do słodkich wypieków. Według mnie idealna alternatywa dla musli czy płatków śniadaniowych. W nich zazwyczaj jest ogromna ilość cukru ukryta pod różnymi mylnymi nazwami i to co powinno być z założenia zdrowe, wcale zdrowe nie jest. W granoli natomiast mamy tylko to, co sami tam umieścimy, w proporcjach na jakie mamy ochotę :... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Kolizje SmakowKolizje Smakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

granola, zdrowe przepisy, pieczenie, susz, zdrowe, miód, żurawina, owsiane, cukier, orzechy, słoik, cynamon, jogurt, słonecznik, jabłka, słodkie, dania dietetyczne, dietetyczne , dietetycznie, kokosowe, jogurtu, sezam, płatki owsiane, jabłka pieczone, pieczone jabłka

Inne przepisy z Kolizje Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.