W ostatnich dniach miałam niemały problem ze znalezieniem botwinki. Już się wystraszyłam, że czas moich ukochanych chłodników minął bezpowrotnie…. (w sensie że aż do przyszłych wakacji :)) Wtedy postanowiłam przyrządzić chłodnik z samych korzeni buraka. Wyszedł bardzo aromatyczny i zaskakująco smaczny :) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 20 minut plus czas chłodzenia Składniki: Duży burak albo dwa mniejsze 0,5 litra bulionu Mały ogórek 400g kefiru (opakowanie) 2 łyżki jogurtu naturalnego Przyprawy: świeżo... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...