Lato to czas kiedy w pełni można korzystać z dobroci świeżych owoców i warzyw. Jednym z warzyw, które mi się z latem kojarzy najbardziej to fasolka szparagowa. Zazwyczaj zajadamy ją ze smażoną bułeczką tartą, ale tym razem postawiłam dodać ją do zupy tak jak robiła moja babcia* ;) Poniżej podsyłam przepis ;) Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Garść fasolki szparagowej białej i zielonej (lub jednego z rodzajów, może być mrożona) 2 duże ziemniaki (u mnie dodatkowo kilka malutk... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...