babka cytrynowo-piernikowa z dżemem winogronowym...

babka cytrynowo-piernikowa z dżemem winogronowym...

babka cytrynowo-piernikowa z dżemem winogronowym...

Składniki: mąka tortowa 2 szklanki, mąka ziemniaczana 1/2 szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, cytryna 1 większa, mleko 100 ml, jajka 4 sztuki, masło lub margaryna 15 dag, dżem 250 ml/winogronowy, przyprawa do piernika 1 opakowanie, polewa czekoladowa - w opisie, orzechy posiekane 1 szklanka do pojemnika wsypać mąkę tortową z proszkiem i sodą, cukier, wbić jajka, wlać mleko, dodać miękką margarynę, wsypać przyprawę do piernika i startą skórk ze sparzo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.