Mleko kokosowe

Mleko kokosowe

Mleko kokosowe

Mleko kokosowe jest tak na prawdę na tyle łatwe w wykonaniu, że na początku nie chciałam robić dla niego nawet osobnego wpisu. Mleko jednak potrzebowałam do innego przepisu, który zamieszczę niebawem więc przy okazji zrobiłam zdjęcia. Wszystkie mleka roślinne robi się w zasadzie tak samo. Jedną porcję dowolnych orzechów zalewa się 4 porcjami wody. Najtrudniejsza czynność to kupienie wiórek kokosowych bez dodatków i konserwantów.... Można oczywiście zatrzeć też na tarce świeżego kokosa, wiórki jednak u mnie zawsze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lubczyk i Wanilia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.