Salsa meksykańska na zimę

Salsa meksykańska na zimę

Salsa meksykańska na zimę

Salsa meksykańska to delikatnie słodko-pikantny sos na bazie pomidorów, który możemy użyć do różnego rodzaju mięs, tortilli, burgerów, czy  nachos'ów. Przepis znalazłam na stronie Filozofia Smaku. Polecam!:) Składniki: 1,5 kg pomidorów 3 papryki (u mnie dwie czerwone i jedna żółta) 2 cebule pokrojone w kostkę 2 papryczki chili 4 ząbki czosnku drobno posiekane 6 łyżek octu z czerwonego wina 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka słodkiej  papryki w proszku pół łyżeczki czarnego pieprzu 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

CzerwonaPorzeczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czerwona porzeczka, porzeczki, pomidor, cebula, papryka, słodkie, słoik, sosy, nachos, duszone, czosnek, cukier, salsa, susz, przetwory, siekane, tortilla, suszone pomidory, czarna porzeczka

Inne przepisy z Czerwona Porzeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.