Smalec z wędzonego boczku
Smalec z wędzonego boczku
Czas na przygotowanie smalcu. Niskie temperatury z oknem sprawiają, że chętnie sięgamy po wysokokaloryczne jedzenie. Przygotowany wczoraj smalec wystarczy na kilka tygodni dietetycznej rozpusty. Smalec z wędzonego boczku jest bardzo smakowity i aromatyczny. Boczek i słonina zostały zmielone, dlatego smalec bez trudu można rozsmarować na chlebie. Składniki: 1 kg surowego wędzonego boczku 0,5 kg surowej słoniny (najlepiej wędzonej) 2-3 cebule 2 kwaśne jabłka 10 wędzonych śliwek (ew. suszone śliwki) 1 płaska łyżeczka... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny
Autor
Renata Karon-Slomczynska
Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, śliwka, jabłka, mielone, chleb, dietetyczne , mięso, dietetycznie, mięso mielone, słoik, wieprzowina, przystawki, chleb z ziarnami, dania dietetyczne, chleb mieszany, dania bez mięsa, dania na gorąco
Inne przepisy z Codziennik Kuchenny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję