Kandyzowany ananas

Kandyzowany ananas

Kandyzowany ananas

Przepis na : deser

Pomysł na tego ananasa znalazłam u Ani, na blogu Aronia - wiem, co jem . Nie jest tajemnicą, że straszny ze mnie łasuch, więc wszelkie domowe słodycze budzą moje zainteresowanie. Ananasa lubię, więc byłam pewna, że w postaci kandyzowanej zasmakuje mi. I nie myliłam się, to jest strzał w dziesiątkę! Tak, jak pisała Ania, w marketach jest pełno kandyzowanych owoców, zwłaszcza o tej porze roku. Nie przemawiają one jednak do mnie. A kiedy widzę je luzem wysypane w wielkich koszach, w których klienci mogą do woli mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.