Odkąd prowadzę blog, rzadko zdarza mi się robić te same ciasta, staram się bowiem odnajdywać nowe smaki, połączenia i przepisy. Szarlotka, zwana też jabłecznikiem, to ciasto, które kiedyś gościło często w mojej kuchni, gdyż bardzo lubię połączenie startych lub pokrojonych w plasterki jabłek z cynamonem i ciastem kruchym. Przypomniałam sobie ostatnio o takim przepisie, klasycznym przekładańcu z ciasta kruchego i jabłek, wzbogaconym jednak o dodatkowy składnik - budyń.Szarlotka z budyniem to ciasto, które zapropon... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Wymiary podałam nad pierwszym zdjęciem w poście: 24x24cm.
ooo, robię szarlotkę z budyniem i uwielbiam jej smak, ale moja niestety nie wygląda tak fajnie :) muszę wykorzystać Twój sposób :)
Berniko, Twoja szarlotka wygląda rewelacyjnie! mogłabym takie ciacho jeść na śniadanie, obiad i kolacje i jeszcze pomiędzy :)))Pozdrawiam :)
Pięknie się prezentuje. Bardzo smacznie.Z budyniem na pewno smakuje bosko.Pozdrawiam :)