Składniki: matiasy 8 sztuk, mleko 1/2 litra, pietruszka zielona 1 pęczek, ząbki czosnku 4 sztuki, cebula czerwona 1 mniejsza, cukier 1 łyżeczka, musztarda miodowa 2 łyżki, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3/4 szklanki matiasy zalać zimną wodą i moczyć przez godzinę, wodę wylać i wlać mleko, można dolać wody i moczyć przez godzinę opłukany pęczek pietruszki włożyć do rozdrabniacza, dodać ząbki czosnku i dokładnie zmiksować do miski wsypać drobno pokrojoną cebulę, cukier, dodać musztardę, sok z cytryny, ... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...