Domowy ketchup (keczup)

Domowy ketchup (keczup)

Domowy ketchup (keczup)

Pyszne jesienne pomidory - pomidory polne. Dojrzałe, podłużne, mięsiste i pełne smaku.  Przeciery na zimę  już z  nich zrobione, teraz pora na domowy ketchup, czyli gęsty sos pomidorowy. Wszyscy go bardzo lubimy i często używamy, ale taki domowy jest najlepszy najlepszy. Na blogu jest też  inna wersja ketchupu . Ilość mielonych przypraw podaję bez konkretnych ilości, bo wszystko zależy od tego jak mocno odparujecie sos. Domowy ketchup (keczup) Czas przygotowania: 3 - 4 godziny  Składniki: 2000... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.