Okoń smażony w zalewie octowej ! Wyszły idealne!

Okoń smażony w zalewie octowej  ! Wyszły idealne!

Okoń smażony w zalewie octowej ! Wyszły idealne!

- 8 okoni (lub śledzi ewentualnie) - szklanka mąki - sól - olej i masło do smażenia Ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz solą z obu stron i obtocz w mące. Rozgrzej olej dość mocno i połóż na nim ostrożnie ryby. Po około 3 minutach przewróć je na drugą stronę. Smaż kolejne kilka minut do złotego koloru. Wyłóż je na ręcznik papierowy, aby osączyć namiar oleju. Gdy ostygną ułóż je w naczyniu. Przygotuj zalewę. - 2 szklanki octu jabłkowego - szklanka wody - łyżka płaska cukru - łyżka płaska soli - kilka liści lau... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, śledź, ryby smażone, słoik, kolacja, ryby w zalewie, marynaty, sledzie w oleju, śledź w zalewie, ryba w occie, śledź w occie

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.