Dżem malinowy

Dżem malinowy

Dżem malinowy

Składniki 2 kg malin 2 x żelfix 60 dag cukru Sposób przygotowania MALINY WSYPAĆ DO GARNKA, DODAĆ 2 OPAKOWANIA ŻELFIX I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ PODGRZAĆ, DODAĆ CUKIER I CIĄGLE MIESZAJĄC DOPROWADZIĆ DO WRZENIA. GOTOWAĆ JEDNĄ - DWIE MINUTY I ODSTAWIĆ Z GAZU MIESZAĆ JESZCZE PRZEZ TRZY MINUTY BY POZBYĆ SIĘ PIANY. PRZEKŁADAĆ DO SŁOIKÓW. ZAKRĘCIĆ I ODSTAWIĆ DO GÓRY DNEM NA 5 MINUT.        czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.