Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym

Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym

Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym

Połączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę".  Składniki 400 g filetów z miruny nowozelandzkiej 2 łyżki mąki sok z polowy cytryny 5 łyżek oleju 3-4 łyżki chrzanu, świeżo startego lub ze słoika 1 pęczek koperku 1 łyżka masła 100-120 ml słodkiej śmietany sól cukier pieprz świeżo mielony   Przygotowanie   Filety opłukałem, odsączyłem na kuchennym ręczniku, oprószyłem sola i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny i na pół godziny wstawiłem do lodówki. Masło rozpuściłe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ryby, mielone, ryby smażone, słoik, miruna, kapustą, surówka, kapusta pekińska, ziemniaki, ryba, surówka z kapusty, pieczone ziemniaki, surówka ze świeżej kapusty

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.