Do ogórków chili zbierałam się od dłuższego czasu. W końcu znalazłam przepis idealny (mam taka nadzieję), więc pozostało tylko wziąć się do roboty. Oryginalny przepis znajdziecie tutaj. Podane proporcję są na 1kg ogórków, ja przygotowałam na początek 3kg. Składniki: 1kg ogórków 3/4 szklanki octu 10% 2 szklanki cukru 2 łyżki soli 4 łyżki oleju (ja użyłam oleju słonecznikowego firmy Zielony Nurt) 1 główka czosnku 1-3 płaskich łyżeczek chili Obieramy i kroimy na 4 ogórki. Następnie wkła... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...