Domowy makaron grzybowy - przepis

Domowy makaron grzybowy - przepis

Domowy makaron grzybowy - przepis

Suszone grzyby są jednym z elementów, które kojarzą mi się ze świętami i nie byłam bym sobą gdybym nie zrobiła makaronu grzybowego. Świetnie nadaję się do połączenia z różnymi sosami. Z jakim sosem ja go połączyłam i podałam pokarzę w następnym poście.SKŁADNIKI400 gram semoliny (jeśli nie posiadamy możemy użyć mąki pszennej)plus 3-4 łyżeczki do podsypywania40 gram grzybów suszonych4 jajka ( tem. pokojowa)1 łyżkę oliwy2 szczypty soliSPOSÓB WYKONANIA- wysuszone grzyby mielimy w młynku do kawy na drobny proszek l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Barbara w kuchni Barbara w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, zupa grzybowa, ciasto, grzyby, przepisy na święta, susz, jajko, sosy, ciasto na niedziele, słoik, mielone, wigilijne potrawy, potrawy wigilijne, boże narodzenie, sposoby na jajko, sos do makaronu, sos z grzybów , ciasto z masa, ciasta z masa, sos do jajek, sos do mielonego , jajka na święta, ciasto z kawą, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Basia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.