Domowy smalec z majerankiem i cebulką

Domowy smalec z majerankiem i cebulką

Domowy smalec z majerankiem i cebulką

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 1 kg surowej słoniny bez skóry 1 duża cebula 2-3 duże ząbki czosnku sól majeranek około 1 łyżeczki Przygotowanie: Słoninę pokroić w drobną kosteczkę u mnie akurat mielona, bo taką dostałam od mamy ze świniobicia. Włożyć do garnka i wytapiać na nie dużym ogniu mieszając od czasu do czasu aby skwareczki równo się wytapiały. Jak już skwareczki ładnie się wytopią i znacznie się zmniejszą , delikatnie zarumienią wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę oraz po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W garach u Gosi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.