Przecier pomidorowy z ziołami

Przecier pomidorowy z ziołami

Przecier pomidorowy z ziołami

Pomidorami zachwycałam się już nie raz. Niestety sezon na nie jest dla mnie zdecydowanie za krótki. Pomyślałam sobie, że może warto ten smak zamknąć w słoiczku w formie przecieru. W końcu to jeden z produktów na liście "zawsze w lodówce/ spiżarni". Nie byłam pewna efektu, więc na początek zaopatrzyłam się w 2kg pięknych podłużnych pomidorów. No i zabrałam się do roboty. Z tych 2kg wyszły mi 3 buteleczki po 330ml. Przecier wyszedł naprawdę aromatyczny i pyszny. Tak bardzo pachniał, że zachciało nam się zupy pomi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.