Cytryny na zimę w korzennym syropie

Cytryny na zimę w korzennym syropie

Cytryny na zimę w korzennym syropie

Mróz za oknem, ciepły kocyk i pyszna korzenna herbata z cytrynką. Może być przyjemniej? Taka cytrynka z aromatem wanilii i cynamonu jest wyśmienita do zimowej herbaty (najlepiej razem z korzennym syropem). Składniki: 1,5 szklanki wody szklanka cukru laska cynamonu laska wanilii 1 anyż gwieździsty Sposób przygotowania: Małe słoiczki wyparzamy lub sterylizujemy w piekarniku w 100 stopniach C. Wodę zagotowujemy z cukrem i przyprawami. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Cytryny parzymy wrzątkiem i kroimy w plas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.