Piernik przekładany powidłami śliwkowymi

Piernik przekładany powidłami śliwkowymi

Piernik przekładany powidłami śliwkowymi

I już po Wigilii. Człowiek cały rok czeka na ten magiczny wieczór a on tak szybko mija. Ale to nic przed nami jeszcze dwa cudownie wolne dni, więc korzystajmy z nich ile się da. A dzisiaj mam dla was szybki i prosty przepis na pyszny i pulchniutki piernik. Przełożony powidłami. Bo oczywiście w święta bez niego ani rusz.Składniki:1,5 szklanki mąki tortowej4 płaskie łyżki imbiru3 łyżki przyprawy do piernikapłaska łyżeczka sodypłaska łyżeczka proszku do pieczenia10 łyżek miodu125 g roztopionego masłapół szklanki brązoweg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje pyszne gotowanie

Warto przeczytać

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wigilię Ewy Wachowicz

Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Autor

Lena BLena B

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, pieczenie, przepisy na święta, miód, imbir, jajko, ciasto, słoik, mleko w proszku, ciasto z masa, ciasta z masa, bez pieczenia, jajka na święta, ciasto mleko w proszku, ciasta tortowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, szybkie ciasto bez pieczenia, pyszne ciasto, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto, drugie danie

Inne przepisy z Moje pyszne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.