Pikantna konfitura pomidorowa.
Pikantna konfitura pomidorowa.
Taką konfiturę można przyrządzić również z czerwonych pomidorów, ale przyznajcie - ta z pomarańczowych lub żółtych kolor ma zupełnie niezwykły. Smak również. Połączenie pomidorów z cytryną i jednak sporą ilością cukru daje efekt odmienny od typowego chutneya. Dodatek imbiru i chili sprawia zaś, że trudno zakwalifikować ten smakołyk jako zwykły dżem. Zresztą - dżem z pomidorów? To już nie można zrobić takiego pomarańczowego z pomarańczy? Moreli? No, z marchewek nawet? Można. Ja jednak lubię takie rzeczy, które w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie
Autor
zadanie-gotowanie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, mięsa pieczone, impreza, ciekawe przepisy, słoik, marchewka
Inne przepisy z zadanie-gotowanie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję