Bakłażan z papryczkami chili w oliwie

Bakłażan z papryczkami chili w oliwie

Bakłażan z papryczkami chili w oliwie

Ostatnio żywię się na przemian plastrami cukinii i bakłażana, kanapki smakują wybornie i jeśli mam być szczera to pewnie niewiele  z tych przetworów dotrwa do zimy.  Składniki: 3 bakłażany z których wyszły mi trzy słoiki po ok. 330 ml Zalewa: 3/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia papryczki chili świeże lub marynowane w oliwie, 1/2 papryczki na słoiczek 1/4 łyżeczki soli  1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego 5 - 6 dużych ząbków czosnku 1. Bakłażany myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.