Zakwas na żurek

Zakwas na żurek

Zakwas na żurek

Jeszce zdążycie :) zrobić własnej roboty zakwas. Ja właśnie swój nastawiłam.  Bardzo prosty w przygotowaniu :) Składniki: 100 g mąki żytniej typ 720, ok 1,5 szklanki  ciepłej przegotowanej wody, 5 ziaranek ziela angielskiego, 3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe. Mąkę mieszamy z wodą dodajemy pozostałe składniki i przelewamy do litrowego słoika. Odkładamy w ciepłe miejsce na 3 dni. Z gotowego zakwasu można od razu zrobić żurek lub przechowywać przez 2 tygodnie w lodówce. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.