Dżem truskawkowo- bananowy

Dżem truskawkowo- bananowy

Dżem truskawkowo- bananowy

Zbliża się sezon truskawkowy, co powiecie na połączenie truskawki z bananem? Dla mnie pycha! Składniki: 1,2 kg truskawek 1 kg bananów ½ kg cukru 2 opakowania dżemixu po 30 gram Wykonanie: Truskawki opłukać, usunąć szypułki i przełożyć do rondelka. Banany obrać, pokroić w plastry, połączyć z truskawkami, posypać cukrem i dżemixem. Wymieszać, zagotować na wolnym ogniu przez około 5 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, banan, słoik, przetwory

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.