Pigwa w occie

Pigwa w occie

Pigwa w occie

2 kg pigwy, 12 goździków, 3 listki limonki, 200 ml wody, 1,5 kg cukru, 250 ml octu 10%, skórka z cytryny, sok z cytryny Pigwę wytrzeć z nalotu, obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę wzdłuż na 4 części, wyciąć gniazdo nasienne. Obraną pigwę wkładać do wody zakwaszonej sokiem cytrynowym (aby nie ciemniała). Zagotować wodę z cukrem. Dodać skórkę cytrynową, goździki i listki limonki. Wkładać partiami pigwę i gotować 5 minut. Wyjąć pigwę. Do gotującego się syropu, w którym gotowała się pigwa wl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.