Flaki – nazwa tej potrawy pochodzi z jednego z głównych składników, czyli z fragmentów żołądka wołowego, który jest oczyszczony i pokrojony w cienkie poprzeczne paski. Używa się także żołądków wieprzowych. Flaki znane były już w XIV wieku i były uwielbianym posiłkiem króla Władysława Jagiełły. Znane są również w innych kuchniach m. in. czeskiej, austriackiej, francuskiej, niemieckiej, włoskiej czy kuchniach azjatyckich. Różnią się od polskich flaków sposobem doprawienia. Surowe flaki są bogate w związki w... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl