Ten przepis gości co roku na wigilijnym stole w moim domu. Niby taki prosty, żadnych wyszukanych składników, a smak po prostu boski :) Czerwone wino i słodko-kwaśna żurawina świetnie komponują się z kawałkami śledzia. Polecam, nie tylko na święta. SKŁADNIKI 400-500g filetów śledziowych 6 średnich cebul 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka miodu 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego 5-6 łyżek czerwonego wytrawnego wina pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Cebule obieramy i kroimy w piórka. W niewielkiej ilości oleju d... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...