Z nadmiaru papryki powstał pomysł na pastę, umiarkowanie pikantną żeby każdy z domowników mógł ja dodać do pizzy i na kanapkę. Wspaniała rzecz, do wykorzystania w różnych kombinacjach kuchennych, ostał mi się ostatni słój i chyba będę musiała zrobić nowy zapas. Składniki: - 5 papryk, żółta-zielona-czerwona - 2 podłużne pikantne czerwone papryki, nie mylić z papryczkami chili - 3 ząbki czosnku - 1 cebula - 2 płaskie łyżeczki soli - 2 łyżeczki melasy, złotego syropu lub miodu - 1/2 łyżeczki pieprzu - 3 łyżki ol... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...