Dżem truskawkowo-pomarańczowy

23
  • Dżem truskawkowo-pomarańczowy
  • Dżem truskawkowo-pomarańczowy

    Przepis na ten dżem znalazłam w książce „Kuchnia Polska“ Małgorzaty Caprari i od razu wiedziałam, że go przygotuję. Jest słodziutki, lekko kwaskowy z wyczuwalnymi kawałkami owoców. Przepyszny do pieczywa, naleśników lub... wyjadania łyżeczką.   Składniki 1kg truskawek 4 pomarańcze 1kg cukru 2 cytryny (skórka i sok) Sposób przygotowania Owoce myjemy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy na pół, z pomarańczy ścieramy skórkę. Pomarańcze filetujemy, a z ich resztek wyciskamy sok bezpośrednio do truskawek. ... Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Pyry na Gaz

    Dodaj komentarz