Pyszna, klasyczna potrawa znana chyba praktycznie w każdym domu. Lekko słone matiasy bardzo fajnie komponują się z pomidorową słodko-kwaśną zalewą. Dodatkowo smak potrawy wzbogacają konserwowe ogórki i papryka. Wygodą jest fakt, że takie śledzie możemy zrobić kilka, a nawet kilkanaście dni przed planowaną imprezą, bo im dłużej postoją w lodówce, tym ich smak jest głębszy 😍 Składniki: 800g matiasów 3 cebule 4 ogórki korniszony 3-4 płaty czerwonej papryki konserwowej 4... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...