KONFITURA BARDZO MALINOWA, Z KSYLITOLEM I ZE STEWIĄ

KONFITURA BARDZO MALINOWA,  Z KSYLITOLEM I ZE STEWIĄ

KONFITURA BARDZO MALINOWA, Z KSYLITOLEM I ZE STEWIĄ

   Dobrych konfitur nigdy za wiele. Moi domownicy uwielbiają je nie tylko na kanapce (te są szczególnie pyszne) ale również jako dodatek do naturalnego jogurtu, mają wówczas super jogurt, bardzo owocowy (takiego się nie kupi w sklepie...). Od kilku lat przygotowuję konfitury z ksylitolem, od niedawna część ksylitolu zamieniam dodatkowo na stewię, konfitury są wówczas jeszcze smaczniejsze. Mają piękny, bardzo intensywny kolor (nie ciemnieją tak) i są gęściejsze. Jakoś tak zawsze trafia mi się iż przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.