Doskonała przekąska na przyjęcie ze znajomymi albo rodziną. Śledzie w curry przygotujemy dość szybko, a co ważniejsze ich smak jest zupełnie inny aniżeli takich zwykłych śledzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Na kolejną partię słodkiego syropu kwiatów już nie uzbieram. Sezon na przepiękne białe baldachy czarnego bzu właśnie mija, ale jeszcze gdzieniegdzie można uszczknąć ostanie kwiatostany czerwcowego
Kuchnia w Słońcu SkąpanaChyba nie znam nikogo, kto nie lubiłby zapachu bzów. W sezonie wielu traci dla niego głowę i w dużych naręczach zaprasza piękne kwiaty do domowych wazonów
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZastanawialiście się kiedyś jak smakuje drzewo? Czy żywiczny zapach sosny ma coś wspólnego z jej smakiem? Czy w wiewiórczych główkach promienieje radość na myśl o schrupaniu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWiosenny romans z rabarbarem wciąż kwitnie w mojej Kuchni :) Okazuje się, że ta słodko- kwaśna roślina zalicza się do...warzyw! Jednak w kulinariach jest dodawany głównie
Kuchnia w Słońcu SkąpanaMoje nowe odkrycie! Mój hit w kuchni. Hummus z selera! Przepyszny, kremowy i obłędny w smaku. Czego chcieć więcej - powiem tak - u mnie na razie
CookYourselfWiosna na obiad, szybki przepis na czarną godzinę... Każdy ma taki dzień, że albo zapomni zrobić zakupów... albo dopiero co wrócił z krótkiej podroży i
Wylizany RondelNie znam osoby, która by go nie lubiła, ulubieniec najmłodszych, słodki ciągnący się Pan Karmel. Wygląda a smakuje znacznie lepiej niż gotowe
Wylizany RondelIdealne do kawy czy jako przekąska do pracy. Ciasteczka są bardzo proste i szybkie (20 minut z pieczeniem) w produkcji :) pożywne i sycące
Wylizany RondelDzisiaj przepis z tych szybkich, zdrowych i niskokalorycznych. Dlaczego Kasza bulgur? Kasza bulgur jest otrzymywany z pszenicy durum czyli tej wg dietetyków uznawanej za najcenniejszą i
Wylizany RondelKtóż nie lubi zacząć czasem dnia od czegoś słodkiego? :) Szczęśliwie w tym semestrze wtorki to dla mnie wolne dni i dlatego też mogę sobie pozwolić na
Kuchnia w Słońcu SkąpanaW tym roku na działkach moich dziadków cukinie obrodziły nadzwyczajnie. Stała się stałym bywalcem na naszych stołach. Z cukinii było wszystko! Cukinia pieczona, cukinia w zapiekance
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZnam kilka osób, które nie przepadają, albo w ogóle nie lubią czekolady. Pomimo wielu podjętych prób, nie udało mi się ich zrozumieć. Nic to! Ja jestem
Kuchnia w Słońcu Skąpana